19.9.12

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 
ΠΕΜΠΤΗ  20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2012


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Κυβέρνηση και τρόικα προετοιμάζονται να κάνουν νέα ολομέτωπη επίθεση για την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την ισοπέδωση κεκτημένων και την δραματική μείωση μισθών και συντάξεων. Με την επερχόμενη λαίλαπα:
Mισθοί και συντάξεις μπαίνουν στη  «κλίνη του Προκρούστη».
Τα εργασιακά δικαιώματα αποδομούνται στο σύνολό τους.
Το ωράριο εργασίας γίνεται λάστιχο.

Οι  εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ, μεταξύ αυτών και της ΣΤΑΣΥ, προβλέπεται να ενταχθούν στο μισθολόγιο του Δημοσίου, που σημαίνει επιπλέον μειώσεις των μισθών, κατάργηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και της ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη προηγηθεί υπέρογκες μειώσεις στους μισθούς μας, οι οποίες οδήγησαν στην μείωση της δαπάνης μισθοδοσίας της Εταιρίας κατά 48% τα τελευταία 3 χρόνια Έτσι οι επερχόμενες μειώσεις το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να οδηγήσουν τους εργαζόμενους σε οικονομική καταστροφή.

Την ίδια στιγμή διαρρέουν στον τύπο σχέδια και σκέψεις για ιδιωτικοποίηση του τομέα συντήρησης υλικού,  του ΗΣΑΠ, του ΜΕΤΡΟ και του ΤΡΑΜ  μαζί με του ΟΣΕ, προμηνύοντας μεγαλύτερη  ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων. Ένα ακόμα επεισόδιο στο προμελετημένο έγκλημα της διάλυσης των Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Μπροστά σε αυτή την επίθεση οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Θα κλιμακώσουμε με κάθε τρόπο και μέσο τον αγώνα μας, μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας.

Παράλληλα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο επιβατικό κοινό, δηλώνοντας κάθετα αντίθετοι στις προθέσεις της κυβέρνησης για νέα αύξηση της τιμής του εισιτηρίου και την καλούμε να επαναφέρει την τιμή του στα επίπεδα του 2009, κατά τον ίδιο τρόπο που έχει επαναφέρει  τους μισθούς σε επίπεδα προ δεκαετίας. Δεν θα επιτρέψουμε να πληρώσει άλλο ο εξαθλιωμένος οικονομικά λαός την κρίση τους.

Η πρώτη απάντηση σε όλα αυτά θα είναι η 24ωρη προειδοποιητική απεργία, που θα πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 20/9/2012, σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.
Συγκέντρωση όλων των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ
στις 11:00 μπροστά στο σταθμό ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ